Dagboek

Aantal berichten: 23
Ga naar:   

alweer 2 jaar

19 januari 2018
Vandaag ben ik alweer 2 jaar. Wat word ik al een heel ventje zeg heart

Ik praat al heel veel...ik tel zelfs al een klein beetje op mijn manier tot 10. Ik hou van lekker rennen en stoeien en sinds een paar maanden spring ik met 2 voeten tegelijk omhoog...knap he. Ik kan sinds een paar maanden mijzelf goed vermaken met mijn speelgoed, ik wil overal bij helpen, in de kinderwagen zit ik niet zo heel graag meer want ik wil zelf lopen, eten doe ik nog steeds heel goed, drinken doe ik sinds kort uit een beker en het slapen snachts gaat al veeeeel beter. Tot ruim 19 maanden heb ik savonds en snachts bij mama gedronken ( wel zo een 3 a 4 keer per avond/nacht) maar toen ik opeens besloot daarmee te stoppen ging het slapen iets later ook ineens veel beter. Ik word nog wel vaak wakker als mama naar bed komt (maar dat is logisch want ik lig bij mama op haar kamer) maar ik slaap dan meteen weer verder. Vaak kruip ik dan wel bij mama in bed hoor wink maar dat vind mama niet erg. En ook word ik niet meer om 5.00 uur/5.30 uur wakker.....wat ik een hele tijd deed. Het is zonde die mama. Maar nu word ik meestal wakker van mama haar wekker die afgaat. 

Ik ben een hele lieve ondernemende dreumes, maar kan ook heel boos, dwars en driftig zijn en slecht luisteren. Ik doe gewoon wat ik wil en waar ik zin in heb. Daar ben je een dreumes voor he winkRegelmatig zet mama mij dus in de gang. 
Ik ben al 88 cm lang, ik weeg 15 kilo en ik heb al schoenmaat 25.
We hebben ook weer heel veel gedaan en meegemaakt, maar dat zie en lees je allemaal bij het kopje MEMORIES. 
Doei doei........


alweer 1 jaar

05 februari 2017
Oooooh wat is het super lang geleden dat mama hier wat geschreven heeft. Maar er is ook zoveel gebeurt.23 november 2016 hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis. Jaaaaa we gaan verhuizen.‚Äč Naar een bovenwoning met 2 verdiepingen in het centrum met een heel groot dakterras erbij.
Mama had het dus heel druk met spullen inpakken, oppas regelen voor tijdens het klussen, mensen regelen om te helpen klussen en verhuizen. Ik ben een aantal dagen mee naar het nieuwe huis gegaan als mama ging klussen. Ik schoof wat rond op de grond in de kamer waar mama dan bezig was en tussendoor sliep ik in een campingbedje in een kamer waar niemand bezig was. Ik heb zelfs een keer met het campingbedje in de badkamer geslapen omdat overal iemand bezig was. Maar ik sliep er goed hoor.
Ook heeft Denise een paar keer op mij gepast, gezellig met Shiva gespeeld daar. Ik ben 2 dagen naar Ellis (een vriendin van mama) geweest...super gezellig want zij heeft 2 kleine kindjes. Aandacht genoeg dus. En oma heeft ook een paar keer opgepast. Mama heeft met alle hulp heel hard gewerkt en op 4 december zijn we alle spullen over gaan verhuizen. Wat een bende was het in huis. Opa en oma zijn de volgende dag gekomen om te helpen alles een beetje op z'n plek te zetten.
Helaas heb ik in de afgelopen 5 weken maar liefst 3 x een oorontsteking gehad. Dus tussen alle drukte door is mama een paar keer met mij naar de huisarts of huisartsenpost gemoeten, zelfs een keer om 1 uur snachts. Alle 3 de keren heb ik een antibiotica gekregen. Gelukkig vond ik dat niet zo heel vies en dronk ik het elke keer netjes op. Maar de korte nachtjes die mama sowieso al heeft door mij (ik slaap nog steeds niet door) werden door de oorpijn dus nog veel korter.

Mijn eerste sinterklaas en kerst hebben we dus in het nieuwe huis gevierd. Met mama, Rick en Britt ben ik naar de intocht van Sinterklaas geweest. Ik vond de zwarte pieten helemaal niet eng en ben zelfs met een piet op de foto gegaan.
Ook had sinterklaas thuis allemaal cadeaus gebracht.

Eerste kerstdag zijn we gewoon thuis gebleven. Er lagen cadeaus onder de boom dus we zijn weer goed verwent. En s' avonds had mama pannenkoeken gebakken. Jammie, die vond ik ook heel lekker.
Tweede kerstdag zijn we met opa, oma, Jeroen & Kristel, Mariska & Niels en Denise & Stein met de trein naar Amsterdam gegaan. Wat was dat gezellig zo met z'n allen in de trein en een dagje weg. In Amsterdam zijn we naar de ijssculpturen wezen kijken. Heel erg mooi maar heeeeel erg koud. Het was daarbinnen -10 ofzo. Mama had mij dus goed dik ingepakt. Weer terug met de trein in Bergen op Zoom zijn we met de auto's naar opa en oma thuis gegaan en daar hebben we met z'n allen gegourmet. Ik heb heel even nog wat mee gegeten en ben daarna gaan slapen, want slapen had ik overdag nog niet veel gedaan. Was veel te veel te zien en het was veel te gezellig.
S' avonds laat heeft opa mij en mama naar huis gebracht en Rick en Britt bleven een nachtje logeren bij opa en oma.

Ook heb ik voor het eerst sneeuw gezien. Begin januari keek mama uit het raam toen ze wakker was en alles buiten was wit. We hebben snel dikke kleren aan gedaan en zijn naar buiten gegaan....heerlijk op ons dakterras.Rick en Britt maakten kleine sneeuwballen en lieten die aan mij zien. Helaas kreeg ik ze niet goed te pakken met mijn handschoenen aan, maar ik vond het wel leuk en mooi.

9 januari was een hele spannende dag. Ik kreeg die dag buisjes in mijn oren omdat ik al zoveel keer oorontsteking gehad heb. Mama en ik moesten al om 7.30 uur in het ziekenhuis zijn dus we moesten er al vroeg uit. Ik vond het wel gezellig in het ziekenhuis want er waren nog een paar kindjes van mijn leeftijd. Op de grond hebben we een beetje gespeeld en achter elkaar aan geschoven/gekropen.
Ik was als 3e kindje aan de beurt. Mama mocht met mij mee naar de operatiekamer. Ik moest op een bed gaan liggen en kreeg een kapje over mijn mond. Mama dacht dat ik heel hard zou gaan huilen maar ik vond al die mensen met gekke kleren aan en gekke kapjes voor hun monden zo interessant om te zien. Het duurde even voor ik in slaap viel. Nu moest mama even wachten maar al snel was ik klaar en mocht mama weer naar mij toe komen. Ik moest tijdens het wakker worden wel even huilen hoor en wist even niet wat ik met mezelf aan moest. Maar toen ik goed wakker was begon ik weer te lachen en heb ik lekker bij mama gedronken. Ik heb van een verpleegster nog een lekker stuk ontbijtkoek gekregen, die vond ik heerlijk. En op de tv die aanstond kwamen ook nog de teletubbies. Die vind ik zo leuk. Mama had mij ook een Po knuffel gegeven omdat ik geopereerd was. Rond 10.30 uur waren we weer thuis. Ik heb er verder die dag gelukkig weinig last van gehad.

En 19 januari was ik natuurlijk jarig. 1 jaar alweer. Mama had slingers opgehangen en op het raam stond heel groot "Jordy 1 jaar Hartelijk Gefeliciteerd".
Smiddags toen Rick en Britt uit school waren hebben we het een klein beetje gevierd. Mama had een taartje voor mij gemaakt van cake, slagroom en hagelslag. Ik mocht er lekker mee gaan kliederen smiley
 Ook kreeg ik natuurlijk een cadeau...een hele gave stoere loopauto.  Een dag later was Britt jarig...10 jaar....en zaterdags hebben we de verjaardagen van ons allebei gevierd.

De meeste visite kwam rond 15.00 uur en het was even een beetje te veel voor mij. Ik wist niet wat mij overkwam en moest huilen. De cadeaus heb ik met Britt samen open gemaakt maar verder was het huilen. Mama heeft mij dus maar even op bed gelegd, kijken of ik wat wilde slapen. Slapen heb ik niet gedaan, maar wel even lekker rustig gelegen. En toen mama mij er weer uit haalde ging het ook super goed. Ik heb gespeeld met mijn nieuwe speelgoed, gelachen en heel veel gesnoept. Echt feest dus.
Van de oma van mama had ik centjes gekregen en dus zijn mama de week erna gaan shoppen met het geld. Ik heb een groot speelkleed gekocht voor in de speelhoek en ook nog wat knutsel en kleur dingen.

Helaas heb ik nu mama dit typt weer een oorontsteking. Gisteren zijn mama en ik naar de huisartsenpost gegaan omdat ik hoge koorts had en alleen maar huilde. En ja hoor, weer een oorontsteking. Ik heb dus weer een antibiotica kuurtje gekregen. Gelukkig is de koorts vandaag al wat lager en ben ik weer iets vrolijker.
Helaas slaap ik nu dus weer mega slecht. En dat terwijl het net wat beter ging. Mama is sinds een week of 5 gestopt om mij snachts nog borstvoeding te geven want die heb ik echt niet meer nodig. Die van 23.00 uur krijg ik nog wel maar ook die hoef ik al lang niet meer te hebben dus gaat er binnenkort ook af.
Maar mama is inmiddels met mij al bij de huisarts en kinderarts geweest vanwege het slechte slapen van mij. Op advies van hun moet mama mij gewoon laten liggen en niet uit bed halen. Mama was daar al mee begonnen dus gewoon volhouden. Tut en kroel terug geven, goed weer neerleggen in bed en dat is het. Maar nu ik zo ziek ben eet ik heel slecht en kan mama mij ook niet laten huilen snachts. Ik ben zo verkouden en zo ziek. Dus de afgelopen 2 nachten heb ik snachts weer mij mama gedronken en ging het slapen weer heel slecht. Bijna elk uur was ik wakker. Dus we zijn weer een beetje terug bij af, maar komt vast goed. Woensdag moet mama weer met mij naar iemand in het ziekenhuis.
 
En niet alleen de tijd gaat door, maar mijn ontwikkeling ook.
Het buikschuiven heb ik sinds mijn verjaardag nu echt ingeruild voor kruipen. Heel soms schuif ik nog een stukje op mijn buik, maar meestal kruip ik nu dus. Ook heb ik inmiddels al 8 tanden en 2 kiezen zijn er aan het doorkomen.
Uit een flesje drink ik al een tijd niet meer, maar ik drink nu uit een anti lek beker. Nog niet zelf want ik houd de beker niet hoog genoeg. Nog 4 x per dag drink ik bij mama aan de borst (en nu dus weer even snachts ook)
Ik loop ook heel voorzichtig langs de tafel en pak soms over van de tafel naar de bank. De trap heb ik ook ontdekt. Ik kan er niet alleen speelgoed op leggen maar ik weet inmiddels ook hoe ik de trap op moet klimmen.
Echt spelen ga ik ook steeds meer doen en dan vooral speelgoed ergens in of op leggen. Balletjes zijn mijn favoriet.
En inmiddels ben ik al 77 cm lang en weeg ik al bijna 12 kilo blush Nog steeds een grote stevige knul dus.
 

alweer 9 maanden

03 november 2016
Wat gaat de tijd toch snel. Ik ben alweer 9 maanden.
Weer even een opsomming van wat ik allemaal gedaan heb en meegemaakt heb.
Begin oktober ben ik met mama samen een stukje gaan fietsen. We gingen ergens naartoe waar heel veel diertjes zitten.....bokjes, ezels, lama's, hertjes. Mama had brood meegenomen en dat hebben we aan de diertjes gegeven. Wat vond ik het geweldig leuk zeg. Een tijdje later zijn mama en ik er met Britt nog een keer heen geweest. Britt vond het ook al zo leuk dus ik denk dat we er wel vaker heen zullen gaan.
Ook ben ik met mama naar een mevrouw geweest. Ze ging mijn hoofdje op meten. Ik heb al vanaf dat ik een paar weken oud ben een flinke afplatting op mijn achterhoofd en ondanks dat het consultatiebureau steeds tegen mama zegt dat het vanzelf minder gaat worden doet het dat niet. Mama is dus met mij naar de huisarts geweest en we zijn nu doorgestuurd naar die mevrouw. Ze ging ook kijken of ik alles goed kan doen, zitten, omrollen, allebei de kanten goed opdraaien met mijn hoofd. Een paar dagen na de meting heeft de mevrouw naar mama gebeld. De afplatting is behoorlijk groot en gaat ook niet meer helemaal weg. Het consultatiebureau had mama eerder door moeten sturen want dan had ik hoogstwaarschijnlijk een helmpje gemoeten om ervoor te zorgen dat mijn hoofd weer mooi rond word. Nu is de afplatting nog dusdanig groot dat het niet vanzelf helemaal bijtrekt maar net onder de norm dat een helmpje vergoed word. Heel jammer dus maar niks aan te doen. Maar het blijft mama maar niet lekker zitten dus heeft ze bij de huisarts een verwijzing voor een kinderarts gekregen. Helaas was die kinderarts nooit een voorstander van de helmpjes. Hij heeft gekeken en gevoeld aan mijn hoofd en zijn conclusie was.....het trekt niet helemaal meer bij, er kan niks meer aan gedaan worden, of mama moet het helmpje zelf betalen (maar kost 500/600 euro en dat heeft mama niet) Zijn advies was dat mama mijn haartje maar wat langer moet laten want dan zie je het niet zo goed. En dat zei een kinderarts die bijna helemaal kaal was frown
Mama is zo boos dat het consultatiebureau ons niet eerder door heeft gestuurd. Elke keer als mama daar was met mij vroeg ze om naar mijn hoofdje te kijken. Maar het was nog prima zeiden ze steeds. Komt vanzelf goed. Maar dat gaat het dus niet meer doen. Mama moest diezelfde middag naar het consultatiebureau met mij en ze heeft aangegeven dat ze voortaan alleen nog maar met mij komt voor de vacinaties...die moet ik krijgen van mama. Wegen en meten hoeft ook niet meer want mama krijgt toch elke keer ook gezeur over mijn gewicht. En als er echt iets is waar mama hulp of advies bij nodig heeft weet mama wel waar ze heen moet. En dat is dus niet het consultatiebureau.
In de afgelopen tijd heb ik ook voor het eerst met mijn vingers in de vingerverf gezeten. Zoooo leuk, maar ook een hele serieuze bezigheid hoor...hahaha. Ik keek heel aandachtig wat er gebeurde als ik met mijn vinger, die onder de verf zat, heen en weer ging op het blaadje. Het voelde ook wel raar aan hoor mijn vingers onder die koude natte verf. Na 4 kunstwerken te hebben gemaakt heeft mama alles opgeruimd. Maar daar was ik het niet mee eens, ik begon heel hard te huilen.
Door het verven zat ik helemaal onder de verf dus mocht ik lekker in bad....even schoon weken.
Ook zijn mama, Rick, Britt en ik naar Intratuin geweest, Je kon er gratis een pompoen uithollen voor Halloween. Rick en Britt waren druk bezig, mama hielp soms en ik zat rustig in mijn buggy rond te kijken. Toen Rick en Britt klaar waren zijn we nog door Intratuin gelopen. We hebben bij de vissen gekeken en bij de konijntjes en hamsters en er stond ook een draaimolen waar je zo in mocht. Ik ben eerst met Rick en Britt samen in een rode auto geweest en daarna nog een keer met Britt in een politie-auto. Ik vond het echt heel leuk. Ik bleef netjes zitten en zat alles aandachtig en heel geconcentreerd te bekijken. Voordat we weer op de fiets naar huis gingen ging mama oliebollen halen bij het kraampje daar. Elk jaar als mama met Rick en Britt rond deze tijd naar Intratuin gaat doet ze dat. Bij de fietsen hebben mama, Rick en Britt de oliebollen meteen opgegeten en ik kreeg ook een paar keer een klein stukje...jammie.
En afgelopen weekend zijn mama, Rick, Britt en ik toch wat engs gaan doen! Mariska ging ook gezellig mee. In Putte was er een Halloween griezeltocht. Iedereen gaat dan eng verkleed langs wat mensen. Overal krijg je wat lekkers en soms zijn er ook enge dingen te doen. Ik kon natuurlijk nog niet mee doen maar ik had wel een eng skelet pakje aan en vanuit de kinderwagen heb ik alles liggen bekijken. Tijd om te slapen had ik niet, veel te veel te zien. Slapen deed ik pas toen we weer naar het huis van opa en oma liepen.
De tv vind ik ook steeds interessanter. De teletubbies vind ik helemaal geweldig. Als ik die zie ga ik helemaal gillen, kraaien en wild heen en weer bewegen.

Verder staat mijn ontwikkeling ook niet stil. Ik ben echt geen baby meer maar begin al een beetje een dreumes te worden.Zitten gaat echt zonder omvallen nu, ik begin mij op te trekken in de box en ik ga vanuit dat ik op de grond zit naar voren naar op mijn buik liggen. Dat laatste gaat soms een beetje te wild en dan beland ik met mijn gezicht op de grond. Maar als mama mij dan troost is het zo over. Ook ga ik steeds vaker op mijn knieën zitten. Nog even en ik kruip de kamer door.
In mijn bedje ging ik mijzelf ook al wat optrekken dus Jeroen is van de week langs gekomen om mijn bedje laag te maken. Zo kan ik er niet uitvallen. De box had mama een tijdje terug al omlaag gedaan.
Doorslapen doe ik, helaas voor mama, nog steeds niet. Wel slaap ik de laatste dagen vanaf 19.00 uur door tot ongeveer 22.40 uur. Dan word ik huilend wakker en wil ik bij mama drinken. Maar voorheen werd ik rond 20.00 uur al wakker en wilde ik weer uit bed en spelen of bij mama hangen.
Het snachts doorslapen zal ook ooit wel komen.
 

tijd voor een nieuwe up-date

06 oktober 2016
Ik ben inmiddels alweer 8 1/2 maand oud. Wat gaat het toch snel hé.
We hebben weer veel gedaan en meegemaakt sinds de vorige keer dat mama hier iets schreef.
In de zomervakantie hebben we nog vanalles gedaan. Een paar keer de eendjes gaan voeren, naar het zwembad geweest, ik ben met mama naar Ikea geweest voor een kledingkast voor mij (inmiddels staat die kast bij Rick en heb ik Rick z'n kast) Mariska en Niels zijn in de vakantie een keer geweest om spelletjes te komen spelen, met mama en Britt ben ik naar het verkeerspleintje geweest en heb ik voor het eerst op een schommel gezeten, paar keer naar het strandje op de Plaat geweest en we zijn een weekje met opa en oma op vakantie geweest naar Texel.
Wat was de vakantie leuk en heerlijk. Ook op Texel hebben we veel gedaan. We begonnen vaak een beetje met uitslapen. Als ik smorgens wakker was en bij mama had gedronken mocht ik bij mama in bed liggen en viel ik vaak weer in slaap tot een uur of 10....heerlijk hoor. We zijn een paar keer uit eten geweest (meestal sliep ik dan in de kinderwagen) we zijn op de vuurtoren geweest, dagje naar het strand, naar het vliegveld geweest (opa en Rick gingen vliegen) we zijn naar een zeehondenopvang geweest, naar een zwembad en ik ben elke avond in bad geweest. Niet zo een badje zoals thuis. Nee....een groot bad. Mama had van iemand een speciaal zitje gekregen waar ik in het bad in kon zitten zodat ik niet zo snel omval en beter kon blijven zitten in bad. Bijna elke avond ging Britt gezellig mee in bad en 1 avond kwam Rick er ook gezellig bij.
De laatste dagen van de vakantie was ik wat huilerig en zat ik niet lekker in mijn vel. Toen ik een keer op de eettafel lag en ik aan het lachen was zag oma waarom. Er komen 4 tanden door.
Weer thuis gingen Rick en Britt een weekje naar hun vader en was ik weer alleen met mama thuis.
Het laatste weekend van de schoolvakantie waren Rick en Britt weer thuis en heeft mama de maxi-cosibeugel van de fiets gehaald en het fietsstoeltje erop gezet. We zijn  de fietsstoel meteen uit gaan testen door naar Rick z'n nieuwe school te fietsen. Na de vakantie gaat hij naar de middelbare school en mama en Rick wilde de route nog een keer fietsen. Ik vond het geweldig in de fietsstoel. Ik zie veel meer dan in de maxi-cosi, veel gezelliger en leuker.
Het bleef nog een paar weken heel erg lekker weer dus ik heb nog een paar keer op het balkon in het zwembadje gezeten en mama, Britt en ik zijn nog een keer met Yvonne, Jort, Revi en nog een vriendin van Yvonne met haar dochter naar het zwembad geweest.
29 september gingen Stein en Denise trouwen. Wat zagen ze er mooi uit.
Het was een hele lange dag voor mij maar ik heb het super gedaan.
Tijdens de ceremonie heeft mama mij stil gehouden met koekjes (vond ik helemaaaaaal niet erg) en tijdens het taart eten heb ik even een half uurtje geslapen. Rond 19.30 uur waren we pas weer thuis en ik was toen wel heel erg moe. Dus ik heb wat bij mama gedronken en ben meteen naar bed gegaan.

Verder gaat het super met mij.
Alweer 8 1/2 maand oud en ik houd mama goed bezig. Helaas ook nog steeds snachts, want doorslapen doe ik sinds mijn tanden doorkomen weer niet.
Gelukkig zijn alle 4 de tanden nu wel door.
Eten doe ik nog steeds als de beste. Koekjes, brood met korst, avondeten......alles wat eetbaar is en ik in mijn mond krijg eet ik op. Drinken doe ik nog steeds bij mama en soms krijg ik tussendoor ook wat water uit een flesje.
Ook kan ik inmiddels al heel goed zitten en ook staan doe ik al een beetje.
Mama heeft vorige week mijn box al naar beneden gedaan, voor de zekerheid want je weet maar nooit.

 

weer eens een up-date

28 juli 2016
Weer een hele tijd geleden dat mama hier wat neer getypt heeft.
Mama heeft het ook zo druk, het komt er vaak niet van hier wat neer te zetten.
Maar wat is er de afgelopen weken allemaal gebeurt, hebben we allemaal gedaan en wat heb ik allemaal geleerd. Kortom...hoe gaat het nu met mij smiley
We hebben thuis ondertussen een nieuwe badkamer gekregen, of nou ja, nieuwe muurtegels en vloertegels.
Rick en Britt waren bij hun vader maar mama en ik zaten 5 dagen in de herrie en rotzooi. Wat een stof geeft het zeg om de tegels te vervangen. We konden natuurlijk ook al die dagen de badkamer niet gebruiken. Mama deed mij die dagen in de keuken in het badje. Badje op het aanrecht, mij uitkleden op het aanrecht, badderen, afdrogen en aankleden op de eettafel. Ik vond het wel best hoor.
Ook zijn we met z'n vieren naar het strandje op de Plaat geweest. Rick en Britt hebben daar in een kano gevaren en ik heb ondertussen heerlijk in mijn kinderwagen gespeeld.
We zijn een paar keer in de stad wezen shoppen, Rick is jarig geweest (hij werd 12 jaar, pppfff wat een grote broer heb ik al hé) dus groot feest gevierd, Britt deed haar spreekbeurt over mij dus mama en ik moesten naar school naar Britt haar klas.
Mariska en Niels zijn een keer een avondje op mij komen passen, want Britt en Rick vierden hun kinderfeestje en ze gingen zwemmen. Ik vond het niet zo leuk dat mama weg was en heb veel moeten huilen. Uiteindelijk ben ik bij Mariska op schoot in slaap gevallen. Toen mama al even thuis was werd ik pas wakker. Ik ben natuurlijk altijd bij mama en moet er dus echt aan wennen als mama er een keer niet is.
Opa en oma hebben ook een keer opgepast, op mij en Britt. Mama moest naar de eindmusical van Rick. Rick gaat na de zomervakantie naar de middelbare school toe en die musical was echt het einde van zijn basisschooltijd. Mama had mij al in bad gedaan en de borst gegeven toen opa en oma kwamen. Ik heb nog even op de bank gezeten en met opa "gekletst" en na een uurtje heeft oma mij op bed gelegd. Toen mama thuis kwam sliep ik nog steeds.
Het is ondertussen ook al een paar dagen heel warm geweest. Mama had een paar zwembadjes op het balkon gezet en ik heb er al een paar keer in gelegen.....heerlijk even afkoelen.
Afgelopen weekend hadden we een bbq bij Stein en Denise thuis omdat Denise geslaagd was voor haar diploma. Het was vanaf 19.00 uur en omdat ik niet veel later meestal naar bed ga had mama gevraagd of opa en oma het campingbedje mee wilden nemen. Ik heb er even ingelegen....met de nadruk op even  wink Als mama mij vast had was het goed maar als ze mij in het campingbedje legde zette ik het op een brullen. Ik lag maar rond te kijken en wist niet waar ik was. Ik wilde helemaal niet gaan slapen in een vreemde ruimte. Uiteindelijk heeft mama mij er maar uit gehaald en heb ik op mama haar schoot gezeten. Over mijn slaap was ik inmiddels heen. Ik viel pas rond 23.00 uur in slaap toen we met de bus bijna thuis waren.

Ook rol ik inmiddels eindelijk om van mijn rug naar mijn buik. Ik lag al zolang op mijn zij, maar verder kwam ik niet. Mama heeft veel met mij geoefend en opeens kon ik het. Ik rol en draai nu de hele box door.
Kletsen en brabbelen doe ik als de beste....en soms lekker hard gillen.
Inmiddels eet ik ook al wat groente en fruit, al gaat dat niet elke dag even goed hoor. En sinds 3 dagen krijg ik wat stukjes brood zonder korst. Elke dag gaat het wat beter. Ik kom vaak nog 6 x per dag voor borstvoeding, dat is nog best vaak. Mama hoopt dan ook dat als ik goed mijn groente, fruit en brood ga eten dat ik dan wat minder voor borstvoeding ga komen. Ik kan het hebben hoor, want groeien doe ik heel erg goed. Ik heb aardig wat spekrolletjesblush 
De afgelopen 2 nachten heb ik doorgeslapen. Dat vond mama wel heeeeeeel fijn. Maar of ik dat nu echt elke nacht ga doen is nog maar afwachten.                                                                                           
Verder ben ik nog steeds een lachebekkie. In de lift van de flat lach ik naar iedereen en als ze niet naar mij kijken zorg ik wel dat ze naar mij kijken. Ik ga dan zacht gillen. En als ze dan kijken krijgen ze een grote lach van mij.
Ook begin ik een beetje eenkennig te worden. Zolang mama in beeld of in mijn buurt is gaat het goed, maar als dat niet is ga ik soms huilen.
Mama, Rick en Britt genieten zoveel van mij. Rick en Britt hebben nu ook vakantie dus we gaan vast nog veel leuke dingen doen.