Dagboek

Aantal berichten: 23
Ga naar:   

zwemmen, Apenheul, dagje bij oma, moederdag

10 mei 2016
Weer even een update smiley
Maandag 2 mei was mama jarig, 37 jaar werd ze. Ze wilde zo graag een keer gaan zwemmen met mij en dat gingen we vandaag dus doen laugh en ik vond het super leuk.
Ik heb bij mama en bij Rick op schoot gezeten in het kikkerbadje, rond gedobberd in mijn gele zwemband en tussendoor heb ik even geslapen bij mama op schoot. Ik viel in mijn zwemband al bijna in slaap...zo lekker vond ik het in het water. We gaan zeker nog vaker zwemmen.
Dinsdag 3 mei gingen we naar de Apenheul toe. Maar wat is dat ver rijden zeg. Toen we er bijna waren kreeg ik honger en begon ik wat te huilen. We zijn toen bij een parkeerplaats bij een benzine station even eraf gegaan en mama heeft mij in de auto even de borst gegeven. Toen was het nog maar een klein stukje rijden.
En wat was het leuk bij de aapjes. Ik kreeg er niet heel veel van mee (lag lekker in mijn wandelwagen) maar de kleine aapjes aan het begin van het park sprongen steeds op mijn wandelwagen. Mama vond het wel spannend om een hele dag weg te zijn en zover te moeten auto rijden met mij, maar ik heb het de hele dag super gedaan. Heb lekker in de wagen geslapen tussendoor en een keer gedronken bij mama. Terug naar huis was het heel druk op de weg en deden we er bijna 3 uur over om thuis te komen. Halverwege poepte ik mijn luier effe vol en kreeg ik honger. Ik had zo erg gepoept dat zelfs de maxi-cosi een beetje onder zat. Mama heeft mij bij een parkeerplaats op mijn verschoonmatje op de grond helemaal schoon gemaakt en omgekleed en daarna heb ik gedronken bij mama. Doek in de maxi-cosi over de poepvlek en thuis heeft mama de hoes meteen in de was gedaan. Zo een hele dag weg van huis is super gegaan met mij.
Woensdag 4 mei zijn mama, Rick, Britt en ik smiddags naar Putte gegaan...naar opa en oma thuis. Mama staat morgen met Rick en Britt op een rommelmarkt in Hoogerheide samen met Mariska en ik blijf dan een dagje bij oma...spannend voor mama smiley Omdat ze al heeeeel vroeg weg rijden slapen we vannacht bij opa en oma. Kan ik lekker in mijn bedje blijven liggen smorgens.
Voordat mama weg ging de volgende ochtend heeft ze mij nog eten gegeven. Mama was heel benieuwd hoe ik het zou gaan doen. Eerste keer dat ik niet bij mama ben (alleen Denise heeft een keer 2 uurtjes opgepast bij ons thuis) en we waren deze week zoveel thuis weggeweest dat mama bang was dat het teveel voor mij zou zijn. Maar het ging super. Ik vond het hartstikke gezellig bij oma. Alleen als oma mij de fles met mamamelk gaf ging ik heeeeel hard huilen...alle 3 de keren. Uiteindelijk ging ik wel drinken.
Eind van de middag zijn opa, oma en ik ook naar Hoogerheide gegaan. Mama was zo blij om mij weer te zien en pakte mij meteen uit de maxi-cosi om even te kroelen. We zijn nog even met z'n allen naar een terras gegaan om wat te drinken en ik viel ondertussen alweer heerlijk in slaap. Bij opa en oma thuis hebben mama, Rick en Britt nog frietjes mee gegeten en daarna heeft opa ons met de auto terug naar huis gebracht. Mama was zo trots en blij dat het goed gegaan was vandaag.
Vrijdag 6 mei zijn we thuis gebleven. Zijn al zoveel weg geweest deze week. Even lekker rustig een dagje thuis wat aanmodderen. Ik kreeg ook nog een paar hapjes geprakte banaan van mama. Dat was smullen. Ik at het zonder moeite op.
Zaterdag 7 mei zijn mama, Rick, Britt en ik smorgens met de bus naar de stad gegaan. Het is de afgelopen dagen heerlijk weer en er moesten wat zomer kleren voor Rick en Britt geshopt worden....ik heb al wat zomer kleren. Ook wat boodschappen gehaald en omdat het al zo lekker warm was hebben Rick en Britt een ijsje gekregen.
Smiddags gingen we naar de Foodstoet. Dat was in het park en er waren allemaal wagens die eten verkochten. Een vriend van Rick stond er ook samen met z'n vader dus we gingen even kijken bij die vriend. En natuurlijk moesten Rick en Britt een frietje bij hem kopen. We hebben daar nog wat rond gelopen (ik natuurlijk in mijn wagen gelegen) mama en Britt hebben een ijsje gegeten, mama en Rick hebben een pizza gedeeld en Britt haar arm werd geschminkt. Daarna zijn we weer naar huis gewandeld.
Zondag 8 mei was het moederdag...de eerste moederdag dat ik erbij ben.
Ik had vannacht bij mama in bed geslapen want ik was met mijn plasluier doorgelekt en mama had geen zin om mijn hele bed midden in de nacht te verschonen. Dus mocht ik bij mama slapen. Ze werd dus wakker en kreeg van mij al een lieve lach laugh Daarna kwamen Rick en Britt met een ontbijtje en een cadeautje naar mama. Gezellig met z'n allen in mama haar bed.
Smiddags gingen Rick en Britt naar hun vader en mama en ik gingen naar opa en oma toe. En wat heb ik het weer naar mijn zin gehad. Ik heb lekker gekroeld met iedereen en toen ze gingen eten buiten had oma het speelkleed buiten op de trampoline gelegd, lag ik er toch een beetje bij. Slapen daar was het veel te gezellig voor, dat deed ik pas weer op de terugweg naar huis.
Gisteren, maandag 9 mei, moest ik weer naar het consultatie bureau toe. Ik weeg inmiddels al 8200 gram en ben 65 cm lang. Weer goed gegroeid dus.
Ook kreeg ik weer 2 prikken in mijn benen. Ik had verder geen last van de prikken, alleen heb ik heel veel geslapen.

Verder ben ik zo een lieve en vrolijke knul. Mama is helemaal verliefd op mij  heart Ik kan mij zo goed zelf vermaken in de box of op mijn speelkleed. En zodra mama even naar mij komt kijken ga ik lachen en kletsen, zo gezellig.
Omrollen van mijn buik naar rug doe ik al en van rug naar buik zal ook niet lang meer duren. Ook begin ik echt te spelen met dingen en probeer ik al gericht dingen te pakken. Mijn stem ga ik ook steeds meer ontdekken en ik doe steeds "ppffffuuu" met mijn mond waarbij het nodige speeksel uit mijn mond loopt en spettert.

Koningsdag

29 april 2016
Eergisteren was het Koningsdag.
Mama trok mij smorgens allemaal oranje kleren aan en ik kreeg rood/wit/blauwe schmink op mijn gezicht.
Daarna zijn we naar de stad gegaan. Het was heel koud vandaag, koude wind en soms wat regen. Ik mocht lekker warm bij mama in de draagzak.
Britt had met haar klas meegedaan aan de vlaggenwedstrijd....ze hadden met de klas een vlag ontworpen en zaten nu bij de eerste 3. Op de Grote Markt was de prijsuitreiking. En jahoor...Britt haar klas had gewonnen. Ze gaan met de hele klas een keer een ijsje eten en ze mogen met de klas gaan midget golven bij Monkey Town.
Daarna hebben we nog even door de stad gelopen. We hebben niks van de rommelmarkt gekocht maar mama heeft in een winkel wel 2 coole zonnebrillen voor mij gekocht, een rode en een blauwe. Nu moet alleen de zon nog gaan schijnen.
Smiddags heb ik heel veel geslapen. Die koude buitenlucht maakte mij moe denk ik.
En snachts sliep ik ook zomaar door...super hé. Mama werd om 6.00 uur wakker maar ik sliep nog lekker hoor.
Gisteren hebben we smorgens boodschappen gehaald en smiddags zijn we gewoon thuis geweest. Ik heb weer heel veel liggen rollen in de box.
En afgelopen nacht heb ik weer door geslapen...joepie. Mama heeft mij rond 7.30 uur wakker gemaakt want ze kreeg een beetje last van haar borsten hahaha. Ik MOEST drinken bij mama.
Vandaag zijn we ook thuis geweest de hele dag. Mama heeft gepoetst en de was gedaan terwijl ik veel in de box gespeeld heb.
Vanavond komen Rick en Britt weer thuis na een week bij hun vader geweest te zijn. En morgenavond vieren we mama haar verjaardag alvast.
Rick en Britt hebben nog een week vakantie dus we gaan vast nog wel iets leuks doen.
 

het gaat zo snel

26 april 2016
Ik ga zo snel in mijn ontwikkeling.
Ik ga nu echt speelgoed vastpakken en ermee spelen, het bekijken en in mijn mond stoppen.
Ook deed ik 2 dagen geleden toch iets in de box. Mama ging klappen, gillen....zo blij en enthousiast was ze. Ik rolde van mijn buik om naar mijn rug laugh  En daarna deed ik het nog een keer en nog een keer en nog een keer. Mama heeft er 2 filmpjes van gemaakt.
Doorslapen doe ik nog niet. Elke nacht word ik nog een keer wakker om bij mama te drinken. Maar na ook een schone luier gekregen te hebben vallen we allebei snel weer in slaap.
Verder ben ik nog steeds een makkelijke, vrolijke en gezellige jongen. Alleen als ik honger heb laat ik mij goed horen en als ik moe word ga ik wat lopen zeuren. Helaas voor mama ga ik niet altijd meer huilen als ik een poepluier heb. Soms ruikt (of hoort, want ik poep zo hard) mama het niet meteen en dan wil het nog weleens uit mijn luier lopen blush  Vandaag was het weer zover. Mama heeft mij maar meteen in bad gedaan.....en mijn kleren weer in een sopje in de hoop dat het nog schoon word.
Gisteren is mama voor het eerst even zonder mij weggeweest. Ze ging naar de kapper en Denise kwam even op mij passen. Mama vond het best wel spannend maar het was allemaal goed gegaan.
Vandaag hebben mama en ik eerst een beetje uitgeslapen. Daarna zijn we boodschappen gaan doen en hebben we lekker gekroeld samen.
Vanmiddag kwam er een nicht van mama langs met een tas vol met kleertjes voor mij...boffen hé.
Verder vandaag hebben we weinig gedaan. Veel gekroeld en gekletst en dus in bad geweest na die mega vieze poepluier....hahaha.
Morgen is het Koningsdag. Ik ben benieuwd wat we gaan doen.
 

naar het verkeerspleintje

20 april 2016
Ik ben nu al 3 maanden oud. Wat gaat het snel.
Ik lig ondertussen niet meer in de bak van de kinderwagen, dat vond ik niet zo leuk. Nu ik in de kinderwagen lig vind ik het veel leuker, ik zie veel meer.
Het fietsen (ik dus in de maxi-cosi achterop de fiets bij mama) vind ik echt super. Het in de maxi-cosi zetten vind ik wat minder maar als we fietsen val ik vaak gewoon in slaap. Mama en ik hebben er al heel wat fietsritjes opzitten.
Vanmiddag zijn mama, Britt en ik naar het verkeerspleintje gefietst. Dat is een speelveld met afvalt wegen en wat speeltoestellen. Britt heeft skeelers en wilde graag gaan skeleren en dat kan daar heel goed. Mama had een kleed voor mij meegenomen waar ik gezellig op gelegen en gespeeld heb. Mama had met de fiets van Britt en een jas gezorgd dat ik wat in de schaduw lag want die zon is zo fel in mijn ogen.
Toen ik honger kreeg heeft mama mij in het zonnetje op het bankje eten gegeven.
Na iets meer dan een uur zijn we boodschappen gaan halen, zijn we Rick bij een vriend op gaan halen en daarna met z'n allen naar huis gefietst.

naar het consultatiebureau

11 april 2016
Vandaag moest ik weer naar het consultatiebureau.
Het is heerlijk zonnig weer vandaag dus lekker weer voor te fietsen.
Daar aangekomen heeft mama al mijn kleertjes uitgedaan en na even wachten werd ik gemeten en gewogen.
Ik ben inmiddels 61 cm lang en weeg al 7150 gram surprise De arts liet de groeilijn aan mama zien en zei dat ik iets te snel omhoog stijg met mijn gewicht. De mevrouw vroeg hoe vaak ik nog bij mama drink en dat is nog 6 en vaak 7 keer per dag. De mevrouw zei dat ik eigenlijk moet proberen om maar 5 keer bij mama te drinken. Gelukkig gaat mama niet naar die mevrouw luisteren want ze vind het niet fijn om mij te laten huilen als ik honger heb. Die kilo's gaan er als ik straks ga kruipen en lopen vanzelf deels af.
De mevrouw ging mij ook helemaal nakijken.....ik ben helemaal goedgekeurd haha.
En als laatste kreeg ik een prik in mijn been. Ik moest heeeeeeel hard huilen met tranen, maar al heel snel was ik stil en kon ik weer kletsen.
Onderweg naar huis ben ik op de fiets in de maxi-cosi in slaap gevallen. Zo moe was ik er van.
Weer thuis heb ik nog heel even geslapen en toen ik wakker was heb ik bij mama gedronken.
Echt last van mijn prik heb ik deze keer gelukkig niet. Ik ben gewoon vrolijk aan het kletsen en lachen en aan het spelen.
Straks gaan mama en ik nog een keer fietsen want mama heeft rapport bespreking van Britt op school. Misschien dat we daarna meteen even wat boodschapjes gaan halen (als ik geen honger heb of last van mijn prik heb) en daarna ga ik thuis lekker bij mama kroelen...en veel drinken wink