Dagboek

Aantal berichten: 23
Ga naar:   

mee op de fiets

03 april 2016
Ik ben alweer bijna 11 weekjes oud. Wat gaat het toch snel.
Mama zegt steeds dat ik zo een lieverd ben, een vrolijk mannetje, en dat klopt ook wel. Ik huil alleen maar als er iets is. Dan ben ik moe, heb ik honger, een vieze luier of ik moet een boertje laten.
Verder doe ik heel veel brabbelen en heel veel lachen.
Ook doe ik al een beetje spelen. Ik ben mijn handen aan het ontdekken en pak zachte speelgoedjes vast.
Met het slapen heb ik tegenwoordig altijd mijn tut in en mama legt sinds kort een knuffeltje tegen mijn wang aan. Met mijn rechtse hand duw ik het knuffeltje tegen mijn wang aan en zo val ik heerlijk in slaap.

Ook is mama al een aantal weken bezig om te zorgen dat ik met mama mee kan op de fiets. We hebben geen auto en nu doen we alles lopend of met de bus. 
Maar het zit niet helemaal mee.
Na heel lang zoeken heeft mama via marktplaats een fietskar gekocht, past hij niet door de schuurdeur angry (moet steeds een wiel afgehaald worden, dan past hij door de deur) en past het niet om aan de fiets vast mee naar buiten te nemen angry (schuurtjes zijn op een verdieping en we moeten 2 hellingen af met een scherpe bocht, dat past dus niet) dus moet eerst de fiets naar buiten en dan de kar, had mama niet het goede gereedschap om het bevestigings ding van de kar aan de fiets vast te maken angry volgende dag goede gereedschap gekocht maar waar het aan vast moet is de bout te kort dus past niet en dus kan de kar niet aan de fiets vast gemaakt worden angry naar de fietsenwinkel met de fiets en hun hebben het ergens anders vast gemaakt, mama daar ook een maxi-cosi drager voor op de fiets gekocht (is iets makkelijker dan elke dag die kar te pakken) drager werd er de volgende dag opgezet smiley met mama toen de fiets opgehaald en meteen de drager dus uitgetest smiley smiley Yes....eindelijk fietsen. Niet meer alles met de wandelwagen te hoeven doen of met de bus.....dus wat mobieler. 
Super ding die maxi-cosi drager en ik viel tijdens het fietsen heerlijk in slaap.
Maar helaas, de volgende dag wilde mama en ik Rick en Britt uit school gaan halen en bleek de voorband lek te zijn angry angry
Maar de band is de volgende dag geplakt en vandaag gingen we er dan eindelijk even op uit met de fiets. Het was ook heerlijk zonnig weer. 
We zijn met z'n vieren naar de stad gefietst om een ijsje te eten. Daarna zijn we weer rustig naar huis gefietst. Het is wel wennen voor mama maar ik vind het heerlijk. Het hobbelt een beetje en ik val daarvan in slaap.
Er zullen nog heel wat fietsritjes volgen  smiley 
 

Pasen

27 maart 2016
Vandaag is het eerste paasdag.
Rick en Britt zijn bij hun papa, das wel jammer. Maar mama en ik zijn gaan brunchen bij Stein en Denise thuis. Mariska en Niels kwamen ons ophalen.
Heel de familie was er....opa, oma, Jeroen & Kristel, Mariska & Niels. Tijdens de brunch heb ik in mijn kinderwagen gelegen. Toen mama klaar was met eten kreeg ik honger en heb ik bij mama gedronken. Daarna heb ik bij oma op schoot gezellig liggen brabbelen en heb ik heel veel gelachen. Denise heeft ook nog een hele tijd met mij gekroeld. Soms had ik wat last van buikkrampjes maar Denise deed mij dan afleiden met een nieuw speelgoedje dat ik van haar gekregen heb.
Daarna was ik weer moe aan het worden en heb ik bij Jeroen op zijn buik geslapen. Ik lig normaal nooit zo, ik vind dat niet fijn liggen. Maar nu viel ik dus gewoon in slaap.
Eind van de middag zijn mama en ik met opa en oma mee naar hun huis gegaan. Mariska en Niels waren daar ook. Met z'n allen gingen ze gourmetten. Ik heb ondertussen wat gespeeld en geslapen in mijn wagen. 
S'avonds heb ik nog met Mariska gekroeld en gekletst en de buurvrouw van opa en oma kwam nog even naar mij kijken. Ze kent mij wel van foto's van Facebook maar nu zag ze mij een keer in het echt.
Pas rond 23.00 uur gingen mama en ik naar huis. Opa bracht ons.
Het was de eerste keer dat ik ergens op visite was, en dan nu meteen een hele dag. Maar ik ben heel lief geweest.

wat is dat nou....2 x snachts drinken?

21 maart 2016
Van het weekend hebben we het rustig aan gedaan, beetje lui geweest.
Vrijdagavond ging mama met Rick een film kijken toen Britt en ik op bed lagen, maar ik had geen zin om te slapen dus mocht ik lekker "mee kijken" vanaf mama haar schoot.
Snachts maak ik er even een potje van. Donderdagnacht en vrijdagnacht kwam ik opeens 2 keer om bij mama te drinken. Denk dat mama daar niet zo blij mee was..oeps. Zondag hebben mama en ik dus lekker wat uitgeslapen. Ik doe dat altijd hoor wink maar mama is toen ik smorgens gedronken had ook weer in bed gekropen. En ik mocht bij haar in het grote bed liggen.
Verder heeft Rick van het weekend heeeeeeel veel met mij gekroeld, geklets en gelachen. Zo leuk, want als ik wat brabbel naar Rick of ga lachen naar hem doet hij het terug.
En Britt heeft weer een flesje aan mij gegeven.
Ook heb ik op mijn grote speelkleed gespeeld en ik ging steeds met mijn hand tegen een speeldje aan. Ik bleef het maar doen, leuk hoor. Mama heeft er een filmpje van gemaakt. Ik ben echt mijn handen aan het ontdekken en dingen aan het vastpakken.
Vanacht deed ik het al veel beter met het slapen en eten. Ik had om 23.00 uur nog bij mama gedronken en kwam vanacht/vanmorgen pas om 5.30 uur. Goed hé.
Verder ben ik vanmorgen lekker lang in bad geweest. Ik had heel veel in bed gespuugd en zat zelf ook onder. Moest dus effe schoon weken.
Vanmiddag ben ik met mama naar de Aldi geweest voor boodschappen. Ik vind het nooit zo leuk als ik wakker in de wagen lig (saai hoor zo een grijze dichte kap boven je hoofd, niks leuks te zien) maar mama deed de kap nu naar beneden zodat ik wat rond kon kijken. Veel leuker.
Weer thuis ben ik gaan slapen.
Eind van de middag kwamen opa en oma langs. Mama heeft via Marktplaats een fietskar gekocht zodat ik mee kan op de fiets en opa en oma hebben die kar vandaag opgehaald bij andere mensen. Nu moet mama nog even goed oefenen met de kar achter de fiets vast maken en hoe alles werkt. Even handig erin worden en dan kunnen we samen gaan fietsen....spannend...voor mama en mij.
 

naar buiten

17 maart 2016
Vanmorgen heeft mama mij in bad gedaan. Normaal ga ik s'avonds in bad maar ik was gisteren zo moe dat mama maar even snel een doekje langs mijn gezicht heeft gehaald en mij in bed heeft gelegd.
Vanmiddag heb ik een hele tijd in de box gespeeld. Ik vind mijn boxmobiel zo leuk. Hij draait rond, heeft mooie kleurtjes en er komt een muziekje uit. Ik lig dan maar te kraaien, brabbelen en lachen in de box. Ook beweeg ik mijn armen en benen heel druk heen en weer. Soms raak ik dan heel prongelijk een speeldje aan die aan de box hangt en komt daar weer een geluidje vandaan....zo leuk.
Eind van de middag toen Rick en Britt thuis waren wilde Britt gaan longboarden buiten. Mama heeft mij in de wagen gelegd en mijn boxmobiel aan de kap van mijn wagen vast gemaakt en hop mee naar buiten.
Ik heb mij wel vermaakt in mijn wagen met naar de boxmobiel kijken. Mama hoorde mij steeds geluidjes maken van plezier.
Weer terug binnen heb ik bij mama gedronken en ben ik in slaap gevallen.

met de bus naar de stad

16 maart 2016
Het is weer even geleden dat mama hier iets geschreven heeft. Vanaf nu gaat ze proberen vaker te schrijven, maar dat zal niet elke dag zijn.

Vanmorgen nadat ik bij mama gedronken had heb ik een hele tijd bij mama op schoot gezeten. Mama trekt haar benen dan op en ik zit dan op haar buik en leun tegen haar benen aan....dat vind ik zooooo leuk. Ik kan mama dan ook goed zien. Heel gezellig want dan gaan we altijd kletsen en ga ik heel veel lachen naar mama.
S'middags zijn mama, Rick, Britt en ik met de bus naar de stad gegaan. Het is voor mij al de 4e keer dat ik met de bus ergens heen ga. Ik vind het wel fijn in de bus want van al dat gehobbel val ik in slaap. 
In de stad hebben we wat kleertjes voor mij gekocht bij de Hema. Mama had een cadeaukaart gekregen dus hoefde mama niet veel centjes te betalen. Daarna gingen we naar een winkel en kreeg Rick een hoesje voor zijn gsm. Mama had dat al een tijdje aan hem beloofd omdat hij al een hele tijd met Britt samen mee naar school fietst. Toen gingen we nog wat boodschapjes halen bij de Jumbo en Rick en Britt hadden zin in een ijsje (waar ze zin in hadden, want er stond een hele koude wind) dus gingen we die ook nog halen. Daarna gingen we met een volle kinderwagen weer met de bus terug naar huis.
Thuis heeft Rick gezellig met mij gekletst en gekroeld en Britt mocht mij een flesje mamamelk geven.
Wat een drukke dag zeg. Ik ben s'avonds dan ook heerlijk in slaap gevallen in mijn bedje.