Dagboek

Aantal berichten: 23
Ga naar:   

135 gram aangekomen

23 januari 2016
Joepie.....ik weeg vandaag 3685 gram. De borstvoeding bij mama is goed op gang gekomen en dat is gelukkig meteen te zien aan mijn gewicht.
Verder was het vandaag een rustig dagje. De kraamhulp was in huis bezig en Rick & Britt waren met Niels en Mariska een middagje weg (glow in the dark golfen en naar de Mc Donalds) dus ik heb lekker veel met mama gekroeld.

 

naar huis

22 januari 2016
Vanmorgen kwamen oma, Mariska, Rick en Britt naar het ziekenhuis. Mama en ik mogen lekker naar huis toe smiley dus ze komen ons ophalen.
Het was nog wel even spannend of we wel naar huis mochten want ik was een beetje heel erg veel afgevallen........bijna 10 % van mijn geboortegewicht (dat is het maximale wat je af mag vallen) Ik woog bij mijn geboorte 3920 gram en weeg nu 3550 gram.
Door de keizersnee komt de borstvoeding wat moeilijker op gang. Maar er is een mevrouw bij mama langs geweest die heel veel van borstvoeding af weet en die mevrouw heeft wat tips aan mama gegeven. Ook moet mama nadat ik gedronken heb nog kolven en dat ook nog aan mij geven.

Oma had geregeld dat Rick en Britt vrij hadden gekregen van school omdat ik naar huis kwam...lief hé.
Ze waren zo blij dat mama en ik weer thuis waren. Ze hebben ook veel met mij gekroeld vandaag.
Verder was het even wennen voor mama....overdag kwam er een kraamhulp en savonds had mama opeens 3 kinderen in haar eentje. Maar ik ben heel lief geweest en terwijl mama ging koken en eten met Rick en Britt heb ik liggen slapen in de box.

Hoera......eindelijk ben ik geboren

19 januari 2016
Vannacht om 2.00 uur werd mama wakker met harde buiken die maar achter elkaar kwamen. Zouden het weeën zijn? Het bleef maar doorgaan dus heeft mama uiteindelijk toch maar naar oma gebeld dat ze moest komen. Ook heeft mama de verloskundige gebeld en rond 3.00 uur waren oma en de verloskundige er. Mama had toen al 6 cm ontsluiting.
Dus snel de spullen bij elkaar pakken en naar het ziekenhuis.
Om 4.00 uur had mama al 10 cm ontsluiting surprise  In 2 uur tijd naar volledige ontsluiting...dat is mama niet gewend. Maar mama had het zwaar hoor. De weeën kwamen achter elkaar door dus mama kon niet even uitrusten en op adem komen.
Helaas bleef ik met mijn hoofdje hoog zitten en waren de vliezen nog niet gebroken. De verloskundige durfde de vliezen niet te breken omdat ik heel veel zwemwater had. Ze was bang dat als ze de vliezen zou breken ik snel een handje naast mijn hoofdje zou doen en dat zou het niet makkelijk maken voor mama om te bevallen.
Om 5.00 uur nog steeds geen gebroken vliezen en mijn hoofdje zat nog steeds heel hoog. Dus kwam de gynaecoloog erbij. Die mevrouw heeft eerst met een echo naar mij gekeken en daarna mijn vliezen gebroken. Maar ik bleef eigenwijs en mijn hoofdje bleef hoog zitten.
Mama was het zo beu aan het worden, ze kon niet meer. De gynaecoloog heeft uiteindelijk besloten om een keizersnee te gaan doen.
Om 7.01 uur ben ik uit mama haar buik gehaald.
Helaas voelde mama zich niet zo heel erg lekker dus mocht oma mij vasthouden.
Omdat mama heel veel bloed had verloren, een hoge pols had en ze echt niet lekker was moest mama een paar uurtjes naar de IC toe. Oma mocht mij mee nemen naar de kraamkamer en daar heeft ze die uurtjes met mij gekroeld.
Rond 10.00 uur kwam mama gelukkig ook naar die kamer en kon ik eindelijk bij mama kroelen.